• 0624702704
  • info@charlieflextrainer.nl

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage

“Een ontspanningsmassage is bedoeld om te ontspannen en even los te komen van de dagelijkse stress en/of spanning in het lichaam en in de geest.”

Drukke levens met intensieve arbeid, de inspanningen in huis en het gezin, stress en slaaptekort zijn eerder regel dan uitzondering. Maar ook als je leven er rustiger en meer gestructureerd uitziet is het niet onverstandig om jezelf een moment van ontspanning te gunnen. Door middel van diverse rustige handgrepen/massagetechnieken toe te passen op je lichaam maakt een ontspanningsmassage niet alleen de spieren en pezen soepeler, het lichaam wordt ook beter doorbloed waardoor afvalstoffen worden afgevoerd. Ook kan het een positief effect hebben op de stofwisseling. Even puur met je bewustzijn bij je eigen lichaam.

Aanraking van het lichaam is één van de basisbehoeftes van het menselijk lichaam. Behalve dat het fijn voelt, een positief effect op o.a. de spieren geeft en ontspant, zorgt aanraking in de vorm van massage voor aanmaak van oxytocine. Deze lichaamseigen stof zorgt o.a. voor een hogere weerbaarheid.

Een ontspanningsmassage is dus niet alleen relaxt, maar ook gezond!