• 0624702704
  • info@charlieflextrainer.nl

Massages

Massages

Description for this block. Use this space for describing your block. Any text will do. Description for this block. You can use this space for describing your block.

Charlie’s Flexmassage

“Is een massage waarbij lenigheid centraal staat .”

Lenigheid is een basisvoorwaarde voor het uitvoeren kwantitatief en kwalitatief optimale bewegingen. Onvoldoende flexibiliteit maakt het uitvoeren van bepaalde bewegingstechnieken zeer moeilijk en belet een optimale ontwikkelijking van conditionele eigenschappen en technische vaardigheden. Bovendien is de kans op blessures aanmerkelijk groter.

Charlie’s Flexmassage is een combinatie van stretch- en massagehandelingen. Met deze methode krijgen óf behouden je spieren hun lenigheid.

Sportmassage

“Sportmassage zorgt ervoor dat bewegen weer plezierig en pijnloos is”

Een sportmassage draagt bij aan je fysieke gesteldheid;
– Het verbeteren van de spierfunctie
– Het verbeteren van de stofwisseling
– Het stimuleren van de doorbloeding van de spieren en huid
– Het verbeteren van de lichamelijke en geestelijke gesteldheid

Het functioneren van de spieren verbetert door een massage en de stofwisseling wordt positief beïnvloed.
Door het gericht toepassen van specifieke massagetechnieken kun je vermoeidheidsverschijnselen, zoals kramp en pijn, die het gevolg zijn van lichamelijke inspanning terugdringen.
Pijn en ongemak bij een blessure neemt af bij een massage en de spier herstelt sneller. Hierdoor kun je sneller weer de gewenste prestaties leveren.

Ook kan een sportmassage preventief ingezet worden. Nieuwe blessures en klachten zullen minder snel optreden door een verbeterde spierfunctie en een verbeterd en bewuster lichaamsgevoel.
Of je nou sport op hoog niveau, wel of geen klachten hebt, een sportmassage is ook goed voor jou!

Ontspanningsmassage

“Een ontspanningsmassage is bedoeld om te ontspannen en even los te komen van de dagelijkse stress en/of spanning in het lichaam en in de geest.”

Drukke levens met intensieve arbeid, de inspanningen in huis en het gezin, stress en slaaptekort zijn eerder regel dan uitzondering. Maar ook als je leven er rustiger en meer gestructureerd uitziet is het niet onverstandig om jezelf een moment van ontspanning te gunnen. Door middel van diverse rustige handgrepen/massagetechnieken toe te passen op je lichaam maakt een ontspanningsmassage niet alleen de spieren en pezen soepeler, het lichaam wordt ook beter doorbloed waardoor afvalstoffen worden afgevoerd. Ook kan het een positief effect hebben op de stofwisseling. Even puur met je bewustzijn bij je eigen lichaam.

Aanraking van het lichaam is één van de basisbehoeftes van het menselijk lichaam. Behalve dat het fijn voelt, een positief effect op o.a. de spieren geeft en ontspant, zorgt aanraking in de vorm van massage voor aanmaak van oxytocine. Deze lichaamseigen stof zorgt o.a. voor een hogere weerbaarheid.

Een ontspanningsmassage is dus niet alleen relaxt, maar ook gezond!

Cupping

“Cupping is een diepwerkende massage, die een ontspannende helende werking heeft”

Cupping vindt zijn oorsprong in de Oosterse geneeskunde en is al heel oud. Cupping is het plaatsen van cups op een geoliede huid. Er ontstaat een vacuüm in de cups waardoor afvalstoffen en bloedstagnaties in de spieren naar de oppervlakte worden getrokken en blokkades kunnen worden opgeheven.

Cupping is een diepwerkende massage die vergelijkbaar is met een bindweefselmassage. Verklevingen worden losgemaakt, vocht en afvalstoffen worden afgevoerd en het brengt zuurstofrijk bloed naar de stagnerende spieren en de huid. De behandeling heeft een ontspannende en helende werking.

Cupping werkt niet alleen voor tegen cellulitis en verslapte huid maar ook bij vastzittende spieren. De behandeling is hierdoor heel geschikt voor rug-, schouder-, en nekklachten.

Cupping kan soms in de eerste instantie wat onaangenaam voelen en een prikkelend gevoel geven, maar het geeft een verruimend effect, alsof je na de behandeling losser in je vel zit. Dat geeft weer een prettig ontspannen gevoel. Daarnaast heeft het een pijn dempende werking.

Bindweefselmassage

“Een bindweefselmassage stimuleert de doorbloeding, reduceert blokkades en verstevigt de huid´

Bij een bindweefselmassage wordt het bindweefsel gemasseerd en dit stimuleert de doorbloeding van de huid. In het bindweefsel wordt ook hyaluronzuur aangemaakt, een lichaamseigen stofje dat vocht bindt en creëert daardoor volume aan ons weefsel.

Het bindweefsel bevat ook bloedvaten zodat afvalstoffen afgevoerd kunnen worden in het lymfestelsel. Ook bevat het collageen, elastische en reticulaire vezels, die zorgen voor elasticiteit, volume en stevigheid.

Voordelen bindweefselmassage:
– vermindert cellulitis
– heft onderhuidse verklevingen op
– verbetert de huidconditie
– afbraak van vetafzettingen
– minder last van vermoeide benen
– verstevigt de huid en stimuleert de aanmaak van bindweefsel
– huid wordt strakker

Voor het beste resultaat zijn meerdere bindweefselmassages nodig. Hoe lang de kuur duurt is afhankelijk van de doelstelling, behandelindicatie en de huidconditie.

Gemiddeld bestaat een kuur uit één bindweefselmassage per week gedurende 10 weken.

Blessurepreventie&revalidatie

“Voorkomen is beter dan genezen”

Vaak wordt er te laat ingegrepen bij een blessure en dan is het kwaad al geschied.  Overbelasting sluipt er vaak langzaam in. Meestal zijn er wel al signalen maar worden deze niet herkend of erkend.

Door de juiste maatregelen te nemen zoals; materiaal keuze, juiste voeding, verantwoorde trainingsopbouw, voldoende nachtrust en massages waarbij er aandacht is voor de balans tussen belastbaarheid en belasting.

Blessurepreventie kent drie vormen;
– primaire preventie: Het voorkomen van de primaire oorzaak van blessures
– secundaire preventie: vroegtijdig ingrijpen bij de eerste tekenen van blessurevorming
– tertiaire preventie: snel nemen van maatregelen bij een acute blessure, een goede behandeling en een goede nazorg

Revalidatie richt zich op het terugbrengen en genezen van gevolgen van een functionele beperkingen. Hoe lang de behandeling duurt is afhankelijk van de doelstelling en de behandelindicatie.