• 0624702704
  • info@charlieflextrainer.nl

Cupping

Cupping

“Cupping is een diepwerkende massage, die een ontspannende helende werking heeft”

Cupping vindt zijn oorsprong in de Oosterse geneeskunde en is al heel oud. Cupping is het plaatsen van cups op een geoliede huid. Er ontstaat een vacuüm in de cups waardoor afvalstoffen en bloedstagnaties in de spieren naar de oppervlakte worden getrokken en blokkades kunnen worden opgeheven.

Cupping is een diepwerkende massage die vergelijkbaar is met een bindweefselmassage. Verklevingen worden losgemaakt, vocht en afvalstoffen worden afgevoerd en het brengt zuurstofrijk bloed naar de stagnerende spieren en de huid. De behandeling heeft een ontspannende en helende werking.

Cupping werkt niet alleen voor tegen cellulitis en verslapte huid maar ook bij vastzittende spieren. De behandeling is hierdoor heel geschikt voor rug-, schouder-, en nekklachten.

Cupping kan soms in de eerste instantie wat onaangenaam voelen en een prikkelend gevoel geven, maar het geeft een verruimend effect, alsof je na de behandeling losser in je vel zit. Dat geeft weer een prettig ontspannen gevoel. Daarnaast heeft het een pijn dempende werking.