Sportmasseur  “Anders dan het doel van een ontspanningsmassage is mijn doel bij een sportmassage het treffen van maatregelen ter verbetering van jouw fysieke gesteldheid en ter voorkoming, of het terugkomen van, blessures.”

Een sportmassage draagt bij aan;
- Het verbeteren van de spierfunctie
- Het stimuleren van de doorbloeding van de spieren en huid
- Het verbeteren van de stofwisseling
- Het verbeteren van de lichamelijke en geestelijke gesteldheid

Sportmassage zorgt ervoor dat bewegen weer plezierig en pijnloos is.

Het functioneren van de spieren verbeterd door een massage en de stofwisseling wordt positief beïnvloed.

Door het gericht toepassen van specifieke massagetechnieken kun je vermoeidheidsverschijnselen, zoals kramp en pijn, die het gevolg zijn van lichamelijke inspanning terugdringen.

Pijn en ongemak bij een blessure neemt af bij een massage en de spier hersteld sneller. Hierdoor kun je sneller weer de gewenste prestaties leveren.

Ook kan een sportmassage preventief ingezet worden. Nieuwe blessures en klachten zullen minder snel optreden door een verbeterde spierfunctie en een verbeterd en bewuster lichaamsgevoel.

Of je nou sport op hoog niveau, wel of geen klachten hebt, sportmassage is ook goed voor jou!
Bedrijfsmassage | Stoelmassage

"Fit & vitale medewerkers, dat wil iedere werkgever toch?!"

Gezonde en ontspannen medewerkers presteren beter, dragen bij aan een positieve sfeer op de werkvloer, en zijn minder vaak ziek.

Met de inzet van stoelmassage binnen uw organisatie kunt u letterlijk bijdragen aan een "relaxt" personeel.

Een stoelmassage is een korte [ ongeveer 20 minuten ] verfrissende en effectieve massage, waarbij rug, schouders, nek, hoofd, armen & handen doormiddel van rustige massagetechnieken worden behandeld. Ontspanning & een opkikker in 1!

Werkgevers die stoelmassage inzetten voor hun medewerkers zien een positieve verandering op de werkvloer. Naast minder RSI- klachten, minder rug-, hoofdpijnklachten & het directe gevoel van stressverlichting verstevigd het ook de werknemer- en werkgeverrelatie. Win - Win dus!


Ontspanningsmassage

"Een ontspanningsmassage is bedoeld om te ontspannen en even los te komen van de dagelijkse stress e/o spanning in het lichaam en in de geest."

Drukke levens met intensieve arbeid, de inspanningen in huis en het gezin, stress en slaaptekort zijn eerder regel dan uitzondering. Maar ook als je leven er rustiger en meer gestructureerd uitziet is niet onverstandig om jezelf een moment van ontspanning te gunnen. Doormiddel van diverse rustige handgrepen/massagetechnieken toe te passen op je lichaam maakt een ontspanningsmassage niet alleen de spieren en pezen soepeler, het lichaam wordt ook beter doorbloed waardoor afvalstoffen worden afgevoerd. Ook kan het een positief effect hebben op de stofwisseling. Even puur met je bewustzijn bij je eigen lichaam.

Aanraking van het lichaam is één van de basisbehoeftes van het menselijk lichaam. Behalve dat het fijn voelt, een positief effect op o.a. de spieren geeft en ontspant, zorgt aanraking in de vorm van massage voor aanmaak van oxytocine. Deze lichaamseigen stof zorgt o.a. voor een hogere weerbaarheid.

Een ontspanningsmassage is dus niet alleen relaxt, maar ook gezond!Charlie Flexmassage

"Is een massage waarbij lenigheid centraal staat ."

Lenigheid is een basisvoorwaarde voor het uitvoeren kwantitatief en kwalitatief optimale bewegingen. Onvoldoende flexibiliteit maakt het uitvoeren van bepaalde bewegingstechnieken zeer moeilijk en belet een optimale ontwikkelijking van conditionele eigenschappen en technische vaardigheden. Bovendien is de kans op blessures aanmerkelijk groter.

Charlie's Flexmassage is een combinatie van stretch- en massagehandelingen. Met deze methode krijgen óf behouden je spieren lenigheid.